Επεμβασεις αιμοροιδων

Η αιμορροϊδοπάθεια αποτελεί ένα σύνηθες πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας. Παρόλα αυτά, οι ασθενείς αργούν να αναζητήσουν την υπεύθυνη συμβουλή του ιατρού και προσπαθούν αυτοσχέδια να ανακουφισθούν από το πρόβλημα τους, υποφέροντας όμως με αυτό τον τρόπο για πολλά χρόνια.

Οι αιμορροΐδες μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω κλασικών μέθοδων αιμορροϊδεκτομής. Η αιμορροϊδεκτομή χωρίζεται σε ανοικτή (Milligan-Morgan) και κλειστή (Ferguson). Οι επεμβάσεις αυτές πραγματοποιούνται με γενική αναισθησία, όπου αφαιρείται ο αιμορροϊδικός ιστός που προπίπτει και αιμορραγεί.

Η αιμορροϊδοπάθεια αποτελεί μια πάθηση για την οποία αναπτύσσονται συνεχώς νέες μέθοδοι αντιμετώπισης. Ανάμεσα στις νέες αυτές μεθόδους αντιμετώπισης συγκαταλέγονται η θερμοπηξία με υπέρυθρη ακτινοβολία, η σκληροθεραπεία, η αιμορροϊδεκτομή με Laser, και η με υπερήχους καθοδηγούμενη απολίνωση των αιμορροϊδικών αρτηριών.

Σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης

Οι έρευνες και οι εφευρέσεις μεθόδων για την αντιμετώπιση  των προχωρημένων μορφών αιμορροϊδοπάθειας ξεκινούν πίσω στο χρόνο με δεκαετία κλειδί τη το 1990, όπου αναπτύχθηκε μια νέα επαναστατική μέθοδος, η επέμβαση για πρόπτωση και αιμορροϊδες (PPH- Procedure for Prolapse and Hemorrhoids),  μέθοδος Longo. Η συγκεκριμένη μέθοδος πήρε το όνομα της από τον εμπνευστή της, χειρουργό Antonio Longo.

Οι μέχρι σήμερα κλασικές μέθοδοι αιμορροϊδεκτομής διέθεταν το μειονέκτημα του σοβαρού μετγχειρητικού πόνου λόγω της αφαίρεσης ιστού από ευαίσθητα σημεία με πλούσιες νευρικές απολήξεις. Η επέμβαση PPH πραγματοποιείται με τη βοήθεια κυκλικού συρραπτικού μηχανήματος, το οποίο αφαιρεί δακτυλιοειδώς ένα τμήμα βλεννογόνου του ορθού πάνω από την ‘οδοντωτή γραμμή’, γνωστή ως ‘γραμμή πόνου’. Σκοπός της μεθόδου αυτής είναι η επίτευξη ανάταξης του προπίπτοντος αιμορροϊδικού ιστού στην κανονική ανατομική του θέση χωρίς την περικοπή ευαίσθητων νευρικων απολήξεων. Μετά το πέρας των 6 εβδομάδων περίπου, οι εσωτερικές αιμορροΐδες συρρικνώνονται και εξαφανίζονται.

Μέθοδος Longo

Η μέθοδος Longo αποτελεί επέμβαση χωρίς μετεγχειρητικό πόνο, λόγω έλλειψης εξωτερικού τραύματος. Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου Longo-PPH έναντι των παλαιότερων μεθόδων Milligan-Morgan και Ferguson είναι τα εξής:

 • Ο ασθενής μπορεί επιστρέψει στην εργασία του καθώς και στις καθημερινές του ασχολίες και δραστηριότητες την επομένη του χειρουργείου
 • Η εντερική λειτουργία επανέρχεται άμεσα και δίχως πόνο κατά την αφόδευση
 • Η περιοχή του πρωκτού παραμένει ανέπαφη, αποφεύγοντας έτσι εκτός από τον μετεγχειρητικό πόνο, τις κακώσεις των σφιγκτήρων, τις μετεγχειρητικές στενώσεις του πρωκτού κ.α. αλλά και σημαντικές επιπλοκές
 • Η μέθοδος Longo αποτελεί ‘ανατομική’ επέμβαση, επαναφέροντας την ανατομία της περιοχής στην σωστή κατάσταση, διορθώνοντας την πρόπτωση.

 

Υπόλοιπες Χειρουργικές Μέθοδοι:

 • Η απολίνωση των αιμορροϊδικών αρτηριών με  υπέρηχους, ή τη μέθοδος THD – HAL: εφαρμόζεται σε αιμορροΐδες 2ου και 3ου βαθμού.
 • Η ριζική χειρουργική αφαίρεση των αιμορροΐδων κατά Millikan Morgan: εφαρμόζεται σε αιμορροΐδες 4ου βαθμού. Αποτελεσματική αλλά επώδυνη μέθοδος κατά τις πρώτες 2-3 ημέρες.
 • Μέθοδος Peter Lord: αναίμακτη μέθοδος έσω πλάγιας σφιγκτηροτομής συνίσταται για περιπτώσεις υπερτονίας του σφικτήρα η οποία ενέχεται στην παθογένεια των αιμορροΐδων.
 • Αιμορροϊδεκτομή με χρήση Laser CO2 ή Λαβίδος Υπερήχων: εφαρμόζεται με τη χρήση ειδικού χειρουργικού Laser διοξειδίου ή ψαλιδίου υπερήχων.
 • Μέθοδος υπερήχων τελευταίας γενιάς Trilogy: προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της μεθόδου με τους υπερήχους με την ευελιξία της ασύρματης τεχνολογίας και αποτελεί την πιο εξελιγμένη γενιά των υπερήχων. Θεραπεύει τα τρία κύρια συμπτώματα των αιμορροΐδων.
 • Μέθοδος Απολίνωσης Αιμορροείδων HeLP: εφαρμόζεται ενδοσκοπικά, ανώδυνα, χωρίς βελόνες και ράμματα. Αποτελεσματική για τη θεραπεία των αιμορροΐδων 2ου και 3ου βαθμού. Χαρακτηρίζεται από ασφάλεια, ευκολία και αποτελεσματικότητα.

 • Μέθοδος Αιμορροϊδοπλαστικής LHPεφαρμόζεται σε αιμορροΐδες 2ου, 3 ου και 4ου βαθμού. Αποτελεί ανώδυνη, αναίμακτη και ελάχιστα επεμβατική μέθοδο μέσω του laser LHP.

Η σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος από εξειδικευμένο γιατρό χρίζει ύψηστης σημασίας. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της ιατρικής, υπάρχουν σήμερα σύγχρονοι τρόποι θεραπείας, οι οποίοι αποτελεσματικά, γρήγορα και ανώδυνα μπορούν να λύσουν οριστικά το πρόβλημα της αιμορροϊδοπάθειας.

Ο έμπειρος Γενικός Χειρουργός Ζησιάδης Δημήτρης διαθέτει εξειδίκευση στις νόσους του ορθού και του πρωκτού, καθώς και στις μεθόδους χειρουργικής επέμβασης των αιμορροΐδων. Είναι καταρτισμένος να σταδιοποιεί την αιμορροϊδοπάθεια και να προτείνει τη σωστή αντιμετώπιση της με ασφάλεια και χωρίς επιπλοκές.

 
Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης

Ο Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης είναι Γενικός Χειρουργός. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επεμβάσεων, κατά τη διάρκεια του χειρουργικού του έργου στο δημόσιο τομέα, καθώς και σε πληθώρα σύγχρονων χειρουργικών αποκαταστάσεων στο εξωτερικό.

Ο Γενικός Χειρουργός | Επικοινωνία με τον Ιατρό | Ιατρείο Κηφισιάς | Ιατρείο Ίλιον

Κλείστε το ραντεβού σας στο
210 80 10 606

 
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ