Επεμβασεις

Μάθετε περισσότερα για τις επεμβάσεις που πραγματοποιούμε

Επεμβάσεις με Laser

LASER – Εφαρμογές

Ο ορισμός του Laser είναι ουσιαστικά η ενίσχυση φωτός με διηγερμένη εκπομπή ακτινοβολίας (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation).

Η ειδική δράση που έχει το Laser στον ανθρώπινο ιστό έχει μελετηθεί διεξοδικά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη διαφόρων ειδών Laser.
Ανάλογα με το τρόπο παραγωγής του laser έχουν κατασκευαστεί οι κάτωθι τύποι Laser που χρησιμοποιούνται στην ιατρική και ειδικότερα στην χειρουργική:

 • Laser διοξειδίου του άνθρακος (CO2), που αποτελεί το πιό σύνηθες Laser στην χειρουργική
 • Laser NdYag, χρησιμοποιούμενο συχνά στην χειρουργική, την ενδοσκοπική επεμβατική χειρουργική και γαστρεντερολογία.
 • Laser αργού, χρησιμοποιούμενο στην αγγειολογία, λόγω της ειδικής δράσης στα τριχοειδή αγγεία.
 • Laser Excimer χρησιμοποιούμενο στην οφθαλμολογία.
 • Laser SiLaC αποτελεί καινοτόμα και επαναστατική μέθοδο για την αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγος.
 • Laser FiLaC για την οριστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του περιεδρικού συρίγγιου .
 • Laser LHP κατάλληλο για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων 2ου, 3 ου και 4ου βαθμού ανώδυνα και αναίμακτα
 • Laser HeLP για τη θεραπεία των αιμορροΐδων 2ου και 3ου βαθμού παρέχοντας ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.
 • Διάφοροι άλλοι τύποι Laser που σχετίζονται με φωτοδυναμικές θεραπείες κλπ.

 Εξειδίκευση στα Laser

Εξειδίκευση στα Laser
Σήμερα, λόγω της συνεχώς εξελισσόμενης και συνεχόμενης μελέτης, έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης,  οι εφαρμογές των Laser στην Ιατρική και συγκεκριμένα στον τομέα της Χειρουργικής είναι πολυάριθμες.
Η κύρια επίδραση της δέσμης του Laser στον ανθρώπινο ιστό εξαρτάται πρωτίστως από το είδος του ιστού, την περιεκτικότητα του σε νερό, αίμα κλπ, το μήκος κύματος της μονοχρωματικής ακτινοβολίας και την ισχύ της δέσμης (Watt).

Οι κίνδυνοι από την εφαρμογή Laser είναι υπαρκτοί, αλλά όχι ανυπέρβατοι. Αυτοί, στην χειρουργική πράξη, αφορούν το θερμικό έγκαυμα, τις βλάβες οφθαλών και την εισρόφηση σωματιδίων καπνού δυνητικά μολυσμένων.

 

 

Οι κλινικές εφαρμογές του Laser στη Γενική Χειρουργική αφορούν:

 1. Χειρουργικές παθήσεις δέρματος και μαλακών μορίων. Τέτοιες είναι οι σπίλοι (κοινώς “ελιές”) διαφόρων ειδών, οι μυρμηγκίες, οι κάλοι,οι εισφρύσεις όνυχος, τα ποικίλλα θηλώματα και επιπλέον κύστεις, λιπώματα και κάθε είδους όγκοι του δέρματος και των μαλακών μορίων όπως το μελάνωμα, το επιθηλίωμα κλπ. Το Laser CO2, αποτελεί το βασικό μηχάνημα που χρησιμοποιείται με ταχύτατη δράση, αναίμακτη, ελάχιστη ουλή και άριστη επούλωση.
 2. Χειρουργικές παθήσεις πρωκτού. Αφορούν τις αιμορροϊδες, τα περιεδρικά συρίγγια και αποστήματα, τις κύστεις κόκκυγος, τα κονδυλώματα της περιοχής κλπ. Χρησιμοποιείται το ίδιο μηχάνημα με άριστα αποτελέσματα. Σε μερικές περιπτώσεις απαιτείται νοσηλεία 24ωρος (μεγάλες αιμορροϊδες κλπ), αλλά βασικά οι επεμβάσεις συνοδεύονται πάντα από μετεγχειρητικά γρήγορη ανάρρωση και λιγώτερο πόνο.
 3. Ενδοσκοπική-λαπαροσκοπική χειρουργική. Αποτελούν τελείως εξειδικευμένες επεμβάσεις, διαδραματιζόμενες σε πλέον οργανωμένα τμήματα επανδρωμένα με τον κατάλληλο εξοπλισμό, και εφαρμόζονται σε επεμβάσεις όπως χολοκυστεκτομή, λύση συμφύσεων, γυναικολογικές επεμβάσεις, όπου το NdYag-Laser μέσω οπτικής ίνας, αποτελεί το ιδανικό μέσο παραγωγής δέσμης. Το ίδιο όργανο, χρησιμοποιείται στην ενδοσκοπική γαστρεντερολογία-ουρολογία-πνευμονολογία με σκοπό την ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση όγκων-στενώσεων των διαφόρων αυλών, και παρηγορητική θεραπεία καρκινοπαθών σε προχωρημένο στάδιο.

Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης

Ο Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης είναι Γενικός Χειρουργός. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επεμβάσεων, κατά τη διάρκεια του χειρουργικού του έργου στο δημόσιο τομέα, καθώς και σε πληθώρα σύγχρονων χειρουργικών αποκαταστάσεων στο εξωτερικό.

Ο Γενικός Χειρουργός | Επικοινωνία με τον Ιατρό | Ιατρείο Κηφισιάς | Ιατρείο Ίλιον

Κλείστε το ραντεβού σας στο
210 80 10 606

 
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ