Επεμβασεις

Μάθετε περισσότερα για τις επεμβάσεις που πραγματοποιούμε

Η χρήση νευροδιεγέρτη στην Θυρεοειδεκτομή

Είναι προφανές ότι η χρήση του νευροδιεγέρτη μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια της χειρουργικής επέμβασης στον θυρεοειδή και είναι επιθυμητή η εφαρμογή της σε όλες τις περιπτώσεις ανεξαρτήτως της υποκείμενης νόσου.

Η όλη διεργασία πραγματοποιείται με την τοποθέτηση δύο ηλεκτροδίων που είναι ενσωματωμένα στον τραχειοσωλήνα και τοποθετούνται από τον Αναισθησιολόγο στο ύψος των φωνητικών χορδών. Τα ηλεκτρόδια αυτά συνδέονται με το ειδικό μηχάνημα από το οποίο εξέρχεται ένας στυλεός που διεγείρει στο χειρουργικό πεδίο το παλίνδρομο λαρυγγικό νεύρο χορηγώντας μικρή ποσότητα ρεύματος. Η διέγερση του νεύρου, που είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία, έχει ως αποτέλεσμα την κίνηση της σύστοιχης φωνητικής χορδής με συνέπεια την επαφή της χορδής με το σύστοιχο ηλεκτρόδιο και κατ’επέκταση το κλείσιμο του κυκλώματος και την επιβεβαίωση της καλής λειτουργίας του νεύρου.

Με τον νευροδιεγέρτη είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τη λειτουργία του νεύρου καθ’ όλη την διάρκεια της επέμβασης.

Η χρήση του νευροδιεγέρτη στην ολική θυρεοειδεκτομή αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα στα χέρια του ειδικού, χωρίς όμως να υποκαθιστά την εμπειρία και την δεξιότητα αυτού.

Προέχει πάντα η αρίστη γνώση της ανατομικής του τραχήλου, και η παράλληλη εμπειρία του χειρουργού στην ανατομική παρασκευή και αναγνώριση του νέυρου της φωνής.

Παρ’όλα αυτά η χρήση του νευροδιεγέρτη είναι απαραίτητη στις επεμβάσεις θυροειδούς και παραθυρεοειδών και ειδικά στις επανεπεμβάσεις αυτών.

 
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ