Επεμβασεις

Μάθετε περισσότερα για τις επεμβάσεις που πραγματοποιούμε

Η χρήση νευροδιεγέρτη στη Θυρεοειδεκτομή

O νευροδιεγέρτης (διεγχειρητικής  νευροπαρακολούθησης) είναι ένα ειδικό μηχάνημα, που βοηθά στον εντοπισμό των 2 κάτω λαρυγγικών νεύρων. Στα χέρια του κατάλληλου χειρουργού αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υποκαθιστά την εμπειρία και την δεξιότητά του, χαρακτηριστικά που θα εξασφαλίσουν το καλύτερο μετεγχειρητικό αποτέλεσμα.

Η χρήση του νευροδιεγέρτη στη θυρεοειδεκτομή προσφέρεται ώστε να βελτιώσει την ασφάλεια της χειρουργικής επέμβασης. Η εφαρμογή του είναι επιθυμητή σε όλες τις περιπτώσεις επέμβασης στον τράχηλο είτε αφορά σε αφαίρεση υπολείμματος θυρεοειδούς είτε σε λεμφαδένων που δεν αφαιρέθηκαν αρχικά. Η θυρεοειδεκτομή πραγματοποιείται σε περιπτώσεις καρκίνου του θυρεοειδούς και για την αφαίρεση τμήματος ή ολόκληρου του θυρεοειδούς αδένα.

Στα πλεονεκτήματά του ανήκουν η γνώση της λειτουργίας του νεύρου καθ’ όλη την διάρκεια της επέμβασης και η πρόληψη της επερχόμενης βλάβης λόγω έλξης του νεύρου.

Η γνώση της ανατομίας του τραχήλου σε συνδυασμό με την εμπειρία του χειρουργού χρήζει ύψιστης σημασίας.

Πιθανές Επιπλοκές

Οι πιο σημαντικές επιπλοκές της θυρεοειδεκτομής αποτελούν το βράχνιασμα της φωνής, λόγω του τραυματισμού ενός εκ των δύο υπεύθυνων νεύρων για την κίνηση των φωνητικών χορδών και η αμφοτερόπλευρη διακοπή της λειτουργίας των νεύρων.

Ως αποτέλεσμα αυτών είναι η αφωνία και ο κίνδυνος για διακοπή της αναπνοής του ασθενούς που μπορεί να οδηγήσει σε τραχειοτομή. Η μη σωστή λειτουργία του νεύρου σημαίνει βλάβη στη φωνητική χορδή. Ο χειρουργός θα πρέπει να παραιτηθεί από την αφαίρεση του άλλου λοβού ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος για βλάβη και στο δεύτερο νεύρο και κατ’ επέκταση στην ομιλία και την αναπνοή του ασθενούς. Η επερχόμενη βλάβη μπορεί να προληφθεί με τη διακοπή του χειρουργείου για μερικά λεπτά.

Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης

Ο Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης είναι Γενικός Χειρουργός. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επεμβάσεων, κατά τη διάρκεια του χειρουργικού του έργου στο δημόσιο τομέα, καθώς και σε πληθώρα σύγχρονων χειρουργικών αποκαταστάσεων στο εξωτερικό.

Ο Γενικός Χειρουργός | Επικοινωνία με τον Ιατρό | Ιατρείο Κηφισιάς | Ιατρείο Ίλιον

Κλείστε το ραντεβού σας στο
210 80 10 606

 
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ