Επεμβασεις αιμοροιδων

Αιμορροϊδοπλαστική με την τεχνική laser LHP

 Οι αιμορροΐδες αντιμετωπίζονται πλέον με λέιζερ και σε εξαιρετική τιμή, παρέχοντάς σας όλα τα δυνατά οφέλη της πιο σύγχρονης και ελάχιστα επεμβατικής τεχνικής.

Χειρουργικές μέθοδοι αντιμετώπισης 

 Οι αιμορροΐδες αποτελούν μια συνήθη και συνάμα ενοχλητική πάθηση που προσβάλλει καθημερινά αμέτρητους ανθρώπους, γυναίκες και άνδρες εξίσου και σε οποιαδήποτε ηλικία. Η αιμορροΐδοπάθεια, όπως ονομάζεται επίσημα η πάθηση, μπορεί να αντιμετωπιστεί με αρκετούς τρόπους, οι οποίοι θα εξαρτηθούν από τον βαθμό που βρίσκονται οι αιμορροΐδες και άλλους παράγοντες.

Η αιμορροϊδεκτομή, η κλασική ανοιχτή χειρουργική μέθοδος αποκατάστασης των αιμορροΐδων, τείνει σιγά-σιγά να καταργηθεί δίνοντας τη θέση της στην σύγχρονη αιμορροϊδοπλαστική με τεχνολογία λέιζερ.

Συντηρητική θεραπεία αιμορροΐδων

Η συντηρητική θεραπεία για τις αιμορροΐδες συστήνεται συνήθως για περιπτώσεις 1ου και 2ου βαθμού. Η συντηρητική μέθοδος περιλαμβάνει, πρώτα από όλα, μία αλλαγή στη διατροφή. Η προσθήκη τροφών που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και το άφθονο νερό αποτελούν τους βασικούς κανόνες. Αντίθετα, το αλκοόλ, οι καυτερές τροφές και ό,τι άλλο ερεθίζει το έντερο θεωρείται «απαγορευτικό».

Επιπλέον, αλοιφές με αντιφλεγμονώδη δράση ίσως χρειαστούν, ενώ είναι πολύ σημαντικό να υιοθετηθούν συνήθειες που μπορεί πραγματικά να βοηθήσουν. Οι πιο βασικές είναι η διάρκεια της πίεσης που ασκείται κατά την παραμονή στην τουαλέτα, η οποία πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο, και ο καθαρισμός της περιοχής χωρίς τη χρήση χαρτιού ώστε να αποφεύγεται ο ερεθισμός της περιοχής.

 Χειρουργική μέθοδος αντιμετώπισης

Η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των αιμορροΐδων αποτελεί, σε πολλές περιπτώσεις, τη μοναδική λύση θεραπείας. Κατά κανόνα, αν και όχι πάντα, αυτό αφορά τις αιμορροΐδες 3ου και 4ου βαθμού.

 

 Εξειδίκευση στα Laser

Εξειδίκευση στα Laser

Πότε είναι απαραίτητη η χειρουργική θεραπεία;

 Πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον ασθενή πως η αφαίρεση αιμορροΐδων είναι η έσχατη λύση για την αντιμετώπισή τους. Η συντηρητική θεραπεία ακολουθείται πάντα για ένα χρονικό διάστημα, ανάλογα με την κατάσταση του ασθενή. Αν, όμως, αυτή αποτύχει και ο ασθενής ταλαιπωρείται πολύ (κνησμός, έντονος και χρόνιος πόνος κ.λπ.) ο θεράπων ιατρός θα συστήσει τη χειρουργική θεραπεία.

Επιπλέον, το χειρουργείο είναι μονόδρομος σε περιπτώσεις αυξημένου κινδύνου για τον ασθενή, όπως οι παρακάτω:

 • Αν υπάρχει πτώση του αιματοκρίτη εξαιτίας έντονης αιμορραγίας από τις αιμορροΐδες.
 • Αν έχουμε οξεία θρόμβωση των αιμορροΐδων.

Διαδικασία αιμορροϊδοπλαστικής με laser-Η μέθοδος LHP

 Οι περιπτώσεις των ασθενών όπου η θεραπεία με συντηρητικά μέσα δεν αποδεικνύεται αποτελεσματική οδηγεί στη χειρουργική λύση.

Όσον αφορά στην αιμορροϊδοπλαστική, η χειρουργική αντιμετώπιση με το laser LHP αποτελεί την πλέον νέα και αποτελεσματική θεραπευτική λύση. Το laser LHP είναι απολύτως κατάλληλο τόσο κατά τα πρώιμα όσο και κατά τα προχωρημένα στάδια της πάθησης. Οι λόγοι που οι σύγχρονοι χειρουργοί επιλέγουν το συγκεκριμένο λέιζερ για να λύσουν προβλήματα αιμορροΐδων είναι πολλοί και θα αναφερθούν εκτενέστερα στη συνέχεια.

Μερικά βασικά στοιχεία σχετικά με το laser LHP είναι ότι αποτελεί μια σύγχρονη και ελάχιστα επεμβατική μέθοδο αντιμετώπισης των αιμορροΐδων. Είναι η πλέον ανώδυνη, άμεση και αναίμακτη τεχνική και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων 2ου έως και 4ου βαθμού. Η τεχνολογία του laser είναι εξελιγμένη με σκοπό την εξάλειψη των συμπτωμάτων και την ασφαλή αντιμετώπιση της πάθησης. Τέλος, είναι ανώτερο από τις υπόλοιπες τεχνικές σε ταχύτητα, ακρίβεια και ποσοστό επιπλοκών, ενώ ακόμα και ο πόνος μετά από την επέμβαση είναι ελάχιστος.

Το laser της μεθόδου LHP διαφοροποιείται εντελώς από αυτό που χρησιμοποιείται στην αισθητική χειρουργική. Πρόκειται για ένα ενδοσκοπικό εργαλείο χειρουργικής και δεν χρησιμοποιείται αντί νυστεριού, όπως τα λέιζερ κοπής. Αντιθέτως, λειτουργεί ως μέσο παραγωγής ενέργειας laser με θεραπευτική δράση. Το γεγονός αυτό από μόνο του αποδεικνύει την ανωτερότητα της μεθόδου με τη χρήση λέιζερ έναντι των παραδοσιακότερων τεχνικών.

Πώς πραγματοποιείται η επέμβαση;

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζετε πως η επέμβαση πραγματοποιείται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας ή μέθης. Τα βήματα της συγκεκριμένης διαδικασίας είναι τα εξής:

Η ίνα που παράγει λέιζερ εισέρχεται από μία πολύ μικρή οπή στις αιμορροΐδες και διαχέει κυκλικά την ενέργειά της μέσα στις αιμορροΐδες. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά καυτηριάζει τον αιμορροϊδικό ιστό και οι αιμορροΐδες συρρικνώνονται.

Διάρκεια επέμβασης

Είναι σημαντικό για τους ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε επέμβαση με το laser LHP ότι αυτό διαρκεί 15-20 λεπτά. Αφενός λόγω αυτού και αφετέρου χάρη στην άμεση επιστροφή του ασθενή στο σπίτι σε μερικές μόλις ώρες μετά την επέμβαση, η συγκεκριμένη επέμβαση λέιζερ χαρακτηρίζεται ως One-day-clinic.

Κόστος επέμβασης

Πολύ εύλογα, οι περισσότεροι ασθενείς αναρωτιούνται πόσο στοιχίζει μια επέμβαση αφαίρεσης αιμορροΐδων με laser LHP. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε εξαρχής είναι πως κάθε επέμβαση κοστίζει ανάλογα με μία σειρά από παράγοντες (τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν, την αμοιβή του αναισθησιολόγου, του χειρουργού και του βοηθού του κ.λπ.). Η εγχείρηση με λέιζερ έχει σαφώς χαμηλότερη τιμή από άποψη νοσηλείας, καθώς η παραμονή στο νοσοκομείο δεν είναι απαραίτητη μετά το χειρουργείο.

 

Πλεονεκτήματα της νέας τεχνικής με laser

Αναφερθήκαμε ήδη σε κάποια από τα σημεία, όπου η  μέθοδος αιμορροϊδοπλαστικής LHP υπερτερεί σε σχέση με τις άλλες μεθόδους. Συνοψίζοντάς τα όλα, η αιμορροϊδοπλαστική μέθοδος με LHP λέιζερ:

 • είναι ανώδυνη
 • είναι αναίμακτη
 • είναι ασφαλής
 • πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία ή μέθη
 • υπερβαίνει τα προβλήματα των άλλων χειρουργικών τεχνικών
 • διαρκεί 15 λεπτά
 • έχει μηδενικό κόστος νοσηλείας, εφόσον αυτή δεν απαιτείται
 • δεν αφήνει σημάδια
 • δεν απαιτεί τομές και ράμματα
 • διέπεται από απόλυτη ακρίβεια
 • έχει μηδενικό μετεγχειρητικό πόνο
 • προσφέρει ταχεία ανάρρωση
 • προσφέρει άμεση επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινότητά του
 • αποτρέπει ενδεχόμενα στενώσεων και ακράτειας
 • έχει μηδενικό ποσοστό επιπλοκών
 • παρέχει εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα

Ο εξειδικευμένος Διευθυντής Γενικής Χειρουργικής Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Ψυχικού Δρ. Δημήτρης Ζησιάδης διαθέτει πολυετή εμπειρία στις παθήσεις του ορθού και του πρωκτού. Χρησιμοποιεί το laser LHP για την ανακούφιση των ασθενών του και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αιμορροΐδων. Ο υπεύθυνος γιατρός θα σας καθοδηγήσει και συμβουλεύσει με ασφάλεια για την ομαλή προ και μετεγχειρητική πορεία σας μέσα από το εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας.

Επικοινωνήστε μαζί του, αν πάσχετε από αιμορροϊδοπάθεια, ακολουθήστε τη συνιστώμενη θεραπεία και βελτιώστε άμεσα την ποιότητα της ζωής σας.

Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης

Ο Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης είναι Γενικός Χειρουργός και Διευθυντής Γενικής Χειρουργικής Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Ψυχικού. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επεμβάσεων, κατά τη διάρκεια του χειρουργικού του έργου στο δημόσιο τομέα, καθώς και σε πληθώρα σύγχρονων χειρουργικών αποκαταστάσεων στο εξωτερικό. Λόγω των άριστων αποτελεσμάτων σε κάθε επέμβαση, έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε εύρος και δυσκολία περιστατικών στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Γενικός Χειρουργός | Επικοινωνία με τον Ιατρό | Ιατρείο Κηφισιάς | Ιατρείο Ίλιον

Κλείστε το ραντεβού σας στο
210 80 10 606

 
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ