Επεμβασεις

Μάθετε περισσότερα για τις επεμβάσεις που πραγματοποιούμε

Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή: Ανώδυνα & Αναίμακτα.

Τι είναι η Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή;

Η λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή αποτελεί την πιο διαδεδομένη λαπαροσκοπική επέμβαση με εγγυημένα και επιτυχημένα αποτελέσματα κατά της λιθίασης της χοληδόχου κύστεως, (πέτρες στην χολή),  αλλά και κατά άλλων παθήσεων, όπως πολυποδίαση, χοληστερίνωση, αδενομύωση και λειτουργικές διαταραχές αυτής. Με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων γίνονται οι απαραίτητοι χειρισμοί για την αφαίρεση της χοληδόχου κύστεως.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με χρήση γενικής αναισθησίας. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι μικρός, ενώ η ανάρρωση και η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι σύντομη. Συνήθως δεν απαιτείται νοσηλεία του ασθενούς, και ο ίδιος είναι πιθανόν να επιστρέψει την ίδια μέρα σπίτι του. Τέλος, αν και αποτελεί επέμβαση, ο αριθμός των επιπλοκών είναι πολύ μικρός.

Τι χρειάζεται πριν την επέμβαση;

Πριν την διενέργεια της επέμβασης απαιτείται προεγχειρητικός έλεγχος, ο οποίος περιλαμβάνει τα εξής:

 • Γενική αίματος
 • Βιοχημικό-ηπατολογικό έλεγχο
 • Έλεγχο πηκτικότητας
 • Καρδιολογικό έλεγχο
 • Ακτινογραφία θώρακος
 • Πρόσφατο υπερηχογράφημα ήπατος, χοληφόρων, παγκρέατος κλπ.

Σε περίπτωση ένδειξης προβλήματος στον χοληδόχο πόρο, ο ασθενής πρέπει να ελέγχεται από τον χειρουργό και στην περίπτωση υποψίας καθορίζεται έλεγχος με MRCP, δηλαδή με μαγνητική χολαγγειοπαγρεατογραφία, όπου ελέγχεται σε βάθος ο χοληδόχος πόρος.

Αν εντοπιστεί πρόβλημα, θα πρέπει να προγραμματιστεί η επίλυση της λιθίασης του χοληδόχου πόρου, η οποία και γίνεται εύκολα με την διαδικασία της ERCP.

Η διαδικασία αυτή προηγείται της λαπαροσκοπικής επεμβάσεως και πραγματοποιείται από έμπειρο γαστρεντερολόγο και με παρουσία αναισθησιολόγου.

Περιγραφή της επέμβασης – Χρήσιμες Συμβουλές

Μετά τη διεκπεραίωση του προεγχειρητικού ελέγχου, ο ασθενής εισάγεται στο νοσοκομείο από το πρωί. Απαιτείται να είναι νηστικός το προηγούμενο βράδυ της επέμβασης, ενώ επιτρέπεται μόνο η λήψη νερού μέχρι και δύο ώρες πριν το χειρουργείο. Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Οι τομές είναι 4 μικρές, των 5mm-1cm. Η επέμβαση διεξάγεται με τη βοήθεια ειδικής κάμερας και ειδικών λαπαροσκοπικών εργαλείων. Η χοληδόχος κύστη αφαιρείται ολόκληρη μαζί με τις πέτρες. Η επέμβαση διαρκεί περίπου μισή με μία ώρα. Δεν υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος για τον ασθενή. Μετά την επέμβαση ο ασθενής παραμένει στην ανάνηψη του χειρουργείου για λίγη ώρα και στη συνέχεια μεταφέρεται στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Αναισθησία κατά τη Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή

Η λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή πραγματοποιείται μέσω γενικής αναισθησίας, από έμπειρο αναισθησιολόγο, αναίμακτα, με πλήρη αποφυγή του μετεγχειρητικού πόνου και του αισθήματος δυσφορίας.

Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή – Διάρκεια Επέμβασης

Η Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή χαρακτηρίζεται ως ταχύτατη επέμβαση, διάρκειας μισής έως μία ώρας. Μετά την επέμβαση ο ασθενής μεταφέρεται στο δωμάτιο του έχοντας μόνον ορό για λίγες ώρες. Την ίδια μέρα ο ασθενής μπορεί να πιει υγρά και να προβεί σε υδρική δίαιτα, ενώ με την βοήθεια έμπειρου προσωπικού πραγματοποιείται η κινητοποίησή του στον όροφο του νοσοκομείου.

Γιατί να επιλέξω τη λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή;

Η λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή υπερτερεί σε σχέση με τις υπόλοιπες μεθόδους στους εξής τομείς:

 • Ταχύτητα
 • Ακρίβεια
 • Μετεγχειρητικό πόνο
 • Ανάρρωση και ταχεία επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
 • Απώλεια αίματος
 • Μετεγχειρητικές επιπλοκές
 • Μείωση της πιθανότητας για δημιουργία μετεγχειρητικών συμφύσεων
 • Χρόνος νοσηλείας και συνεπώς μικρότερο κόστος.

Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι επίσης κατάλληλη για καρδιοχειρουργημένους, υπέρβαρους ή ασθενείς που βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Εκπαίδευση και Εξειδίκευση στη Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή

O Γενικός Χειρουργός Δρ. Δημήτρης Ζησιάδης διαθέτει μεγάλη εμπειρία. Έχει λάβει μέρος σε πλείστες όσες χειρουργικές επεμβάσεις. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών καθώς και της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας. Επιπλέον, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής. Ο εξειδικευμένος χειρουργός χρησιμοποιεί την πιο σύγχρονη μέθοδο Λαπαροσκοπικής Χολοκυστεκτομής στην Ελλάδα.

Το εκπαιδευτικό του έργο σε συνδυασμό με την συμμετοχή σου σε συνέδρια με σκοπό την ενημέρωσή του για τις τελευταίες τεχνικές, ώστε να μπορεί να προσφέρει στους ασθενείς του οριστική θεραπεία κατά των παθήσεων που τους απασχολούν, τον καθιστούν έναν σπουδαίο χειρουργό, άρτια εξειδικευμένο και άξιο εμπιστοσύνης.

 

Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης

Ο Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης είναι Γενικός Χειρουργός. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επεμβάσεων, κατά τη διάρκεια του χειρουργικού του έργου στο δημόσιο τομέα, καθώς και σε πληθώρα σύγχρονων χειρουργικών αποκαταστάσεων στο εξωτερικό. Λόγω των άριστων αποτελεσμάτων σε κάθε επέμβαση, έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε εύρος και δυσκολία περιστατικών στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Γενικός Χειρουργός | Επικοινωνία με τον Ιατρό | Ιατρείο Κηφισιάς | Ιατρείο Ίλιον

Κλείστε το ραντεβού σας στο
210 80 10 606

 
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ