Επεμβασεις κηλης

Ομφαλοκήλη – Κοιλιοκήλη και χειρουργείο

Η εγχείρηση ομφαλοκήλης-κοιλιοκήλης μπορεί να δώσει εξαιρετικά μετεγχειρητικά αποτελέσματα με την επιλογή της λαπαροσκοπικής τεχνικής, γι’ αυτό και πλέον προτιμάται έναντι της κλασικής ανοικτής μεθόδου.

Ο Γενικός Χειρουργός Δημήτρης Ζησιάδης έχει εκπαιδευτεί στο Στρασβούργο πάνω στα μικρό-επεμβατικά χειρουργεία και πιο συγκεκριμένα στις Λαπαροσκοπικές Μεθόδους TEP και TAP.

Λαπαροσκοπική επέμβαση κοιλιοκήλης-ομφαλοκήλης

Η λαπαροσκοπικήμέθοδος για την επιδιόρθωση κηλών κάθε μορφής υπερέχει λόγω του πλέγματος που χρησιμοποιείται, καθώς οι περιτονίες των μυών -κάτω από τους οποίους θα εφαρμοστεί το πλέγμα- δενκόβονται. Από άποψη μηχανικής αυτή είναι η αναμενόμενη θέση του, καθώς με την αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης το πλέγμα θα μείνει σταθερό στη θέση του.

Είναι πολύ σημαντικό ότι ο ασθενής, μετά από την επέμβαση λαπαροσκοπικά, μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία και τις καθημερινές του δραστηριότητες. Αυτό συμβαίνει γιατί ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος, καθώς δεν απαιτείται τομή στους μυς και κατά συνέπεια ράμματα που δημιουργούν τάση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, σε περιπτώσεις μετεγχειρητικών κηλών, αμφοτερόπλευρων και βουβωνοκηλών που έχουν υποτροπιάσει, η επέμβαση λαπαροσκοπικά αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη επιλογή χειρουργικής θεραπείας.

Μερικές βασικές πληροφορίες που πρέπει να έχει υπόψη του ο ασθενής για τη διαδικασία είναι ότι γίνεται χρήση τριών port-sites, καθώς και ότι η επέμβαση μπορεί να διαρκέσει από μία μέχρι μιάμιση ώρα. Μέσα στις επόμενες 2 ώρες το πολύ, ο ασθενής είναι έτοιμος να σηκωθεί από το κρεβάτι του και, αν τo χειρουργείο έχει πραγματοποιηθεί για την αποκατάσταση απλής βουβωνοκήλης, μπορεί να επιστρέψει την ίδια κιόλας μέρα στο σπίτι του. Η επέμβαση αντενδείκνυται για περιπτώσεις ασθενών που κινδυνεύουν από αναισθητικές επιπλοκές, καθώς γίνεται με γενικήαναισθησία.

Η χειρουργική αντιμετώπιση των κηλών είναι απαραίτητη, διότι μια κήλη δεν μπορεί ούτε να μικρύνει αλλά ούτε και να εξαφανιστεί με τον καιρό. Οι κήλες εμφανίζονται όταν τα εσωτερικάστρώματα στο κοιλιακό τοίχωμα αρχίζουν να εξασθενούν και σιγά-σιγά να ανοίγουν. Στη συνέχεια, το εσωτερικό στρώμα θα αρχίσει να προβάλει από την περιοχή που έχει εξασθενίσει σαν ένας μικρός σάκος, με την πιθανότητα μια έλικα του εντέρου να εισέλθει σε αυτόν και να αρχίσει να προκαλεί δυνατόπόνο και απόφραξη ή ακόμα πιο έντονασυμπτώματα και προβλήματα για τον ασθενή.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής επιδιόρθωσης της κήλης;

Η λαπαροσκοπική επέμβαση για την κοιλιοκήλη-ομφαλοκήλη προσφέρει μία σειρά από σημαντικάπλεονεκτήματα, με τα σημαντικότερα να είναι τα εξής:

  • Οι 3 τομές που γίνονται είναι σαφώς μικρότερες από αυτές που απαιτεί η κλασική ανοικτή μέθοδος.
  • Ο μετεγχειρητικόςπόνος είναι ελάχιστος.
  • Η ανάρρωση είναι πολύ πιο γρήγορη.
  • Η επάνοδος του ασθενή στην καθημερινότητά του είναι άμεση.
  • Η μηχανική είναι σαφώς ανώτερη, λόγω του πλέγματος που τοποθετείται κάτω από τους μυς. 

Ο Διευθυντής Γενικής Χειρουργικής Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Ψυχικού Δρ. Δημήτρης Ζησιάδης έχει εκπαιδευτεί στο Στρασβούργο πάνω στα μικρό-επεμβατικά χειρουργεία και πιο συγκεκριμένα στις Λαπαροσκοπικές Μεθόδους TEP και TAP. Επικοινωνήστε μαζί του για να ενημερωθείτε για την εγχείρηση ομφαλοκήλης-κοιλιοκήλης λαπαροσκοπικά και βελτιώστε άμεσα την καθημερινότητά σας.

Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης

Ο Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης είναι Γενικός Χειρουργός και Διευθυντής Γενικής Χειρουργικής Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Ψυχικού. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επεμβάσεων, κατά τη διάρκεια του χειρουργικού του έργου στο δημόσιο τομέα, καθώς και σε πληθώρα σύγχρονων χειρουργικών αποκαταστάσεων στο εξωτερικό. Λόγω των άριστων αποτελεσμάτων σε κάθε επέμβαση, έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε εύρος και δυσκολία περιστατικών στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Γενικός Χειρουργός | Επικοινωνία με τον Ιατρό | Ιατρείο Κηφισιάς | Ιατρείο Ίλιον

Κλείστε το ραντεβού σας στο
210 80 10 606

 
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ