Επεμβασεις κηλης

Ιδανική μέθοδος θεραπείας κοιλιοκήλης, ομφαλοκήλης.

Η λαπαροσκοπική επιδιόρθωση κάθε κήλης έχει το πλεονέκτημα ότι το πλέγμα τοποθετείται κάτω από τους μυς και τις περιτονίες τους χωρίς αυτοί να κοπούν.

Η λαπαροσκοπική επιδιόρθωση κάθε κήλης έχει το πλεονέκτημα ότι το πλέγμα τοποθετείται κάτω από τους μυς και τις περιτονίες τους χωρίς αυτοί να κοπούν. Αυτή είναι και η λογική θέση που υπαγορεύει η μηχανική, αφού όταν αυξάνεται η ενδοκοιλιακή πίεση κατά την προσπάθεια, το πλέγμα σταθεροποιείται ισχυρά στη θέση του.

Επίσης, επειδή δεν υπάρχει τομή στους μυς, αλλά και επειδή δεν δημιουργείται τάση τραβώντας τους με ράμματα, ο ασθενής έχει λιγότερο πόνο και μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριοτητές του πολύ σύντομα. Ειδικά για τις μετεγχειρητικές κήλες, τις αμφοτερόπλευρες και τις υποτροπιάζουσες βουβωνοκήλες, η λαπαροσκοπική μέθοδος θα πρέπει να αποτελεί την επέμβαση εκλογής.

Χρησιμοποιούνται 3 port-sites, η εγχείρηση διαρκεί 1-1 1/2 ώρα, ο ασθενής σηκώνεται από το κρεβάτι σε 1-2 ώρες και επιστρέφει στο σπίτι την ίδια μέρα αν πρόκειται για απλή βουβωνοκήλη. Απαιτείται γενική νάρκωση και δεν συνιστάται για ασθενείς που έχουν υψηλό κίνδυνο αναισθητικών επιπλοκών.

Μία κήλη αρχίζει με την εξασθένιση των εσωτερικών στρωμάτων του κοιλιακού τοιχώματος, που μετά γίνεται άνοιγμα. Με τον ίδιο τρόπο που μία σαμπρέλα προεξέχει σιγά-σιγά από ένα άνοιγμα στο λάστιχο, το εσωτερικό στρώμα του κοιλιακού τοιχώματος προβάλει σαν μικρό μπαλόνι μέσα από την εξασθενημένη περιοχή.

Έτσι μιά έλικα του εντέρου μπορεί να μπει μέσα σε αυτό το σάκο δημιουργώντας οξύ πόνο και απόφραξη ή άλλα σοβαρά προβλήματα. Μία κήλη ποτέ δεν γίνεται μικρότερη ούτε εξαφανίζεται με τον καιρό.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής επιδιόρθωσης της κήλης;

  1. 3 μικροσκοπικές τομές σε αντίθεση με την κλασσική τομή 10-15 εκατοστά.
  2. Λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος.
  3. Γρηγορότερη ανάρρωση.
  4. Γρηγορότερη επιστροφή του ασθενή στις καθημερινές ασχολίες.
  5. Καλύτερη μηχανική με την τοποθέτηση του πλέγματος κάτω από τους μυς.
Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης

Ο Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης είναι Γενικός Χειρουργός. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επεμβάσεων, κατά τη διάρκεια του χειρουργικού του έργου στο δημόσιο τομέα, καθώς και σε πληθώρα σύγχρονων χειρουργικών αποκαταστάσεων στο εξωτερικό.

Ο Γενικός Χειρουργός | Επικοινωνία με τον Ιατρό | Ιατρείο Κηφισιάς | Ιατρείο Ίλιον

Κλείστε το ραντεβού σας στο
210 80 10 606

 
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ