Ολική θυρεοειδεκτομή με νευροδιεγέρτη

Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης

Ο Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης είναι Γενικός Χειρουργός (Master Surgeon in Hernia Surgery) και Διευθυντής Γενικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Ψυχικού. Είναι βραβευμένος και πιστοποιημένος γιατρός αριστείας στη χειρουργική κοιλιακών τοιχωμάτων από τον Διεθνή Φορέα Χειρουργικών Πιστοποιήσεων Surgical Review Corporation (SRC). Έχει πραγματοποιήσει πληθώρα επεμβάσεων, κατά τη διάρκεια του χειρουργικού του έργου, στο δημόσιο & τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και μεγάλο αριθμό σύγχρονων χειρουργικών αποκαταστάσεων στο εξωτερικό. Η μεγάλη εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση σε συνδυασμό με την συνεχόμενη εκπαίδευση σε μεγάλα κέντρα χειρουργικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τον καθιστούν ως έναν από τους κορυφαίους χειρουργούς στην Ελλάδα.

Ο Γενικός Χειρουργός | Επικοινωνία με τον Ιατρό | Ιατρείο Κηφισιάς | Ιατρείο Ίλιον

νευροδιεγέρτη

Ολική θυρεοειδεκτομή

Η ολική θυρεοειδεκτομή, η ολική αφαίρεση του θυρεοειδή αδένα δηλαδή, ενδείκνυται σε διάφορες παθήσεις του ενδοκρινούς αδένα, όταν η συντηρητική μέθοδος δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η χρήση νευροδιεγέρτη στη θυρεοειδεκτομή

O νευροδιεγέρτης (διεγχειρητικής  νευροπαρακολούθησης) είναι ένα ειδικό μηχάνημα, που βοηθά στον εντοπισμό των 2 κάτω λαρυγγικών νεύρων. Στα χέρια του κατάλληλου χειρουργού, με εμπειρία και δεξιότητα, αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα και μπορεί να εξασφαλίσει το καλύτερο μετεγχειρητικό αποτέλεσμα.

Η χρήση του νευροδιεγέρτη στη θυρεοειδεκτομή προσφέρεται ώστε να βελτιώσει την ασφάλεια της χειρουργικής επέμβασης. Η εφαρμογή του είναι επιθυμητή σε όλες τις περιπτώσεις επέμβασης στον τράχηλο είτε αφορά σε αφαίρεση υπολείμματος θυρεοειδούς είτε σε λεμφαδένων που δεν αφαιρέθηκαν αρχικά. Η θυρεοειδεκτομή πραγματοποιείται σε περιπτώσεις καρκίνου του θυρεοειδούς και για την αφαίρεση τμήματος ή ολόκληρου του θυρεοειδούς αδένα.

Στα πλεονεκτήματά του ανήκουν η γνώση της λειτουργίας του νεύρου καθ’ όλη την διάρκεια της επέμβασης και η πρόληψη της επερχόμενης βλάβης λόγω έλξης του νεύρου.

Η γνώση της ανατομίας του τραχήλου σε συνδυασμό με την εμπειρία του χειρουργού είναι δύο πολύ σημαντικά στοιχεία για την επιτυχή έκβαση της ολικής θυρεοειδεκτομής.

Πιθανές επιπλοκές

Οι πιο σημαντικές επιπλοκές της θυρεοειδεκτομής αποτελούν το βράχνιασμα της φωνής, λόγω του τραυματισμού ενός εκ των δύο υπεύθυνων νεύρων για την κίνηση των φωνητικών χορδών και η αμφοτερόπλευρη διακοπή της λειτουργίας των νεύρων.

Το αποτέλεσμα αυτών είναι η αφωνία και ο κίνδυνος για διακοπή της αναπνοής του ασθενούς που μπορεί να οδηγήσει σε τραχειοτομή. Η μη σωστή λειτουργία του νεύρου σημαίνει βλάβη στη φωνητική χορδή.

Ο χειρουργός θα πρέπει να παραιτηθεί από την αφαίρεση του άλλου λοβού ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος για βλάβη και στο δεύτερο νεύρο και κατ’ επέκταση στην ομιλία και την αναπνοή του ασθενούς. Η επερχόμενη βλάβη μπορεί να προληφθεί με τη διακοπή του χειρουργείου για μερικά λεπτά.

Επικοινωνήστε με τον Διευθυντή Γενικής Χειρουργικής Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Ψυχικού Δρ. Δημήτρη Ζησιάδη για να ενημερωθείτε σχετικά με τη διαδικασία, τη διατροφή για σταθερά κιλά και τις επιπτώσεις από την ολική αφαίρεση θυρεοειδή. Πραγματοποιήστε την απαραίτητη αφαίρεση θυρεοειδούς, για να επαναφέρετε την καθημερινότητα και τη ζωή σας στα φυσιολογικά επίπεδα.

Δείτε επίσης

Βουβωνοκήλη στη γυναίκα

Τι είναι η βουβωνοκήλη; Η βουβωνοκήλη αποτελεί την πιο συχνή μορφή κήλης. Πρόκειται για...

Αίμα στα κόπρανα

Το αίμα στα κόπρανα συχνά προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Αυτό το σύμπτωμα δεν πρέπει να...

Χολολιθίαση: Αποτελεσματική Αντιμετώπιση με Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή

Τι είναι η χολολιθίαση; Ως χολολιθίαση ορίζεται η παρουσία χολολίθων στην χοληδόχο κύστη. Οι χολόλιθοι...