Παθησεις πρωκτου

Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεϊκό συρίγγιο αποτελεί μία από τις συνηθέστερες παθήσεις της ιεροκοκκυγικής περιοχής του υποδορίου ιστού. Η πάθηση αυτή δημιουργείται από την διείσδυση τριχών στο δέρμα της περιοχής του πρωκτού. Η νόσος αφορά κυρίως άνδρες με αναλογία  3 προς 1 και εμφανίζεται συχότερα σε ηλικίες 16 – 20 ετών. Ωστόσο, η επίπτωσή της μειώνεται κατακόρυφα μετά το 25ο έτος της ηλικίας.

Ποια είναι τα συμπτώματα της κύστης κόκκυγος;

Η κύστη κόκκυγος όταν χαρακτηρίζεται ως συμπτωματική, περιλαμβάνει τα εξής συμπτώματα:

  • Eμφάνιση μιας μικρής διόγκωσης στην ουρά
  • Φαγούρα και πόνος
  • Δημιουργία μεγάλης και επώδυνης φλεγμονώδους μάζας- αποστήματος, με πιθανότητα ερυθρότητας και σκλήρυνσης του
  • Εκροή αίματος, υγρού ή πυώδους υλικού από το απόστημα
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις πυρετό, καταβολή του οργανισμού και ναυτία.

Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων φλεγμονων στην περιοχή, απαιτείται χειρουργική αντιμετώπιση.

 

Ενδοσκοπική αντιμετώπιση Κύστης Κόκκυγος με Laser.
√ Ανώδυνα √ Αναίμακτα √ Ασφαλή

Πως αντιμετωπίζεται η κύστη κόκκυγος;

Χειρουργική Επέμβαση

Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή χρήση μέθης σε εξωτερικό ιατρείο ή day-clinic, ανάλογα με την βαρύτητα της νόσου και την κατάσταση του ασθενούς.

Η επέμβαση της κύστης κόκκυγος πραγματοποιείται με την κλασσική μέθοδο με το νυστέρι, με Laser CO2 ή με RF (radiofrequency). Η επιτυχία του αποτελέσματος εξαρτάται από την εμπειρία του χειρουργού και την ποιότητα της μετεγχειρητικής φροντίδας.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας στις μεθόδους αντιμετώπισης προσφέρουν καλύτερη επούλωση, μικρότερη περίδο ανάρρωσης, ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο, γρήγορη κινητοποίηση και επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινότητα. Η νοσηλεία είναι ημερήσια.

Τα χειρουργικά laser νέα γενίας προσέφερουν εντυπωσιακά αποτελέσματα με εντελώς ανώδυνη και αναίμακτη θεραπευτική προσέγγιση.

Η καινοτόμα και επαναστατική θεραπεία μέσω του Laser SiLaC παρέχει τη δυνατότητα να εκπέμπει ακτίνες κυκλικά αντί μόνο ευθεία, όπως κάνουν τα παλαιότερα λέιζερ. Προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, ανώδυνα, αναίμακτα, χωρίς τομές και ουλές. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά, με χρήση τοπικής αναισθησίας. Δεν απαιτείται νοσηλεία του ασθενούς, ενώ η επιστροφή του στις καθημερινές δραστηριότητες πραγματοποιείται μετά από λίγες ώρες.

Γενικός Χειρουργός Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης διαθέτει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στις νόσους του ορθού και του πρωκτού Έχει λάβει μέρος σε πλείστες όσες χειρουργικές επεμβάσεις και είναι καταρτισμένος στη χρήση των μεθόδων αντιμετώπισης της κύστης κόκκυγος.

Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης

Ο Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης είναι Γενικός Χειρουργός. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επεμβάσεων, κατά τη διάρκεια του χειρουργικού του έργου στο δημόσιο τομέα, καθώς και σε πληθώρα σύγχρονων χειρουργικών αποκαταστάσεων στο εξωτερικό.

Ο Γενικός Χειρουργός | Επικοινωνία με τον Ιατρό | Ιατρείο Κηφισιάς | Ιατρείο Ίλιον

Κλείστε το ραντεβού σας στο
210 80 10 606