Παθησεις πρωκτου

Τι είναι η κύστη κόκκυγος;

Η κύστη κόκκυγος αποτελεί μία χρόνια φλεγμονή στην περιοχή του κόκκυγα, στην περιοχή δηλαδή μεταξύ των γλουτών. Δημιουργείται από τη διείσδυση τριχών που βρίσκονται στην περιοχή, λόγω τριβής και πίεσης. Αναπτύσσεται αργά και ανώδυνα. Τα ακριβή αίτια εμφάνισης δεν είναι σαφή. Ο οργανισμός αντιδρά στις τρίχες αυτές ως ξένο σώμα και έτσι δημιουργεί μία κύστη. Εμφανίζεται συχνότερα σε άνδρες ηλικίας 16-40 ετών. Είναι πιθανό επίσης να εμφανιστεί σε παχύσαρκα άτομα και άτομα με ισχυρή τριχοφυΐα.

Η κύστη κόκκυγος μπορεί να εκδηλωθεί ως απλή κύστη, απόστημα ή επιλεγμένη με πολλούς πόρους. Η πιο συχνή είναι η επώδυνη φλεγμονώδης μάζα. Σε προχωρημένο στάδιο ο πόνος μπορεί να περιορίσει τις καθημερινές δραστηριότητες του ασθενούς.

 • Ενδοσκοπική θεραπεία με Laser
 • Ανώδυνη & Ασφαλής θεραπεία
 • Ημερήσια νοσηλεία (one-day-clinic)
 • Διαδικασία 15 λεπτών
 • Χρήση τοπικής αναισθησίας ή μέθης
 • Ταχεία επούλωση & επιστροφή στην καθημερινότητα

 Εξειδίκευση στα Laser

Εξειδίκευση στα Laser

Ποια είναι τα συμπτώματα της κύστης κόκκυγος;

Η κύστη κόκκυγος όταν χαρακτηρίζεται ως συμπτωματική, περιλαμβάνει τα εξής συμπτώματα:

 • Eμφάνιση μιας μικρής διόγκωσης στην ουρά
 • Φαγούρα και πόνος
 • Δημιουργία μεγάλης και επώδυνης φλεγμονώδους μάζας- αποστήματος, με πιθανότητα ερυθρότητας και σκλήρυνσης του
 • Εκροή αίματος, υγρού ή πυώδους υλικού από το απόστημα
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις πυρετό, καταβολή του οργανισμού και ναυτία.

Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων φλεγμονων στην περιοχή, απαιτείται χειρουργική αντιμετώπιση.

Ποια τεχνική αντιμετώπισης να επιλέξω και γιατί;

Η χειρουργική επέμβαση γίνεται με χρήση τοπικής αναισθησίας ή μέθη, σε εξωτερικό ιατρείο ή day-clinic, ανάλογα με την βαρύτητα της νόσου και την κατάσταση του ασθενούς.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας στις μεθόδους αντιμετώπισης προσφέρουν καλύτερη επούλωση, μικρότερη περίδο ανάρρωσης, ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο, γρήγορη κινητοποίηση και επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινότητα. Η νοσηλεία είναι ημερήσια.

Η επέμβαση πραγματοποιείτε με διάφορες τεχνικές:

  • την κλασσική μέθοδο με το νυστέρι
  • Laser CO2
  • RF (radiofrequency)
  • οπτική ίνα laser (ενδοσκοπικά)
  • Laser SiLaC

laser SiLaC

Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από την εκάστοτε εμπειρία του χειρουργού και στην ποιότητα της μετεγχειρητικής φροντίδας.

Οι πιο σύγχρονες μέθοδοι προσφέρουν καλύτερη επούλωση, ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο, πιο γρήγορη κινητοποίηση και συνάμα σύντομη επιστροφή στην εργασία. Η περίοδος ανάρρωσης είναι μικρή. Ο πόρος καθαρίζεται από όλες τις τρίχες.

Η χρήση της νέας γενιάς χειρουργικών laser προσφέρει άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα με εντελώς ανώδυνη και αναίμακτη θεραπευτική προσέγγιση για την κύστη κόκκυγα.

Η επέμβαση πραγματοποιείται εύκολα και απλά και η νοσηλεία διαρκεί ελάχιστα και χωρίς να χρειάζεται παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο. Η νοσηλεία του ασθενούς είναι ημερήσια.

 

Ενδοσκοπική αντιμετώπιση Κύστης Κόκκυγος με Laser.
√ Ανώδυνα √ Αναίμακτα √ Ασφαλή

 

Η καινοτόμα και επαναστατική θεραπεία μέσω του Laser SiLaC παρέχει τη δυνατότητα να εκπέμπει ακτίνες κυκλικά αντί μόνο ευθεία, όπως κάνουν τα παλαιότερα λέιζερ. Προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, ανώδυνα, αναίμακτα, χωρίς τομές και ουλές. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά, με χρήση τοπικής αναισθησίας. Δεν απαιτείται νοσηλεία του ασθενούς, ενώ η επιστροφή του στις καθημερινές δραστηριότητες πραγματοποιείται μετά από λίγες ώρες.

 

Κύστη κόκκυγος μετά την Εγχείρηση

Ο ασθενής καλείται να διατηρεί την περιοχή καθαρή. Μετά την εγχείρηση δεν απαιτείται αντιβίωση ή άλλη θεραπεία. Ο ασθενής μπορεί να κάνει κανονικά μπάνιο ήδη το απόγευμα της ημέρας του χειρουργείου.

Ο κίνδυνος επανεμφάνισης της νόσου θεωρείται χαμηλός.

Σε περίπτωση που αισθανθείτε έντονη ενόχληση σε συνδυασμό με πύον και πυρετό μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό για να σας εξετάσει. Είναι πιθανόν να σας χορηγήσει αντιβίωση και να κάνει διάνοιξη της κύστης, ώστε να φύγει το υγρό που έχει συγκεντρωθεί και να υποχωρήσει η φλεγμονή μέχρι το χειρουργείο.

O Γενικός Χειρουργός Δρ. Δημήτρης Ζησιάδης διαθέτει μεγάλη εμπειρία. Έχει λάβει μέρος σε πλείστες όσες χειρουργικές επεμβάσεις. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, καθώς και του Βασιλικού Κολεγίου Χειρούργων του Λονδίνου. Ο γιατρός βρίσκεται στη διάθεση σας για να σας συμβουλεύσει και κατευθύνει.

Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης

Ο Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης είναι Γενικός Χειρουργός. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επεμβάσεων, κατά τη διάρκεια του χειρουργικού του έργου στο δημόσιο τομέα, καθώς και σε πληθώρα σύγχρονων χειρουργικών αποκαταστάσεων στο εξωτερικό.

Ο Γενικός Χειρουργός | Επικοινωνία με τον Ιατρό | Ιατρείο Κηφισιάς | Ιατρείο Ίλιον

Κλείστε το ραντεβού σας στο
210 80 10 606

 
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ