Παθησεις πρωκτου

Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεϊκό συρίγγιο είναι μία από τις συνηθέστερες παθήσεις της ιεροκοκκυγικής περιοχής του υποδορίου ιστού. Η κατάσταση αυτή δημιουργείται από την διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα, γεγονός που συνήθως συμβαίνει στην περιοχή αυτή. Η νόσος αφορά κυρίως άνδρες (αναλογία άρρενες:θήλεις, 3:1) και παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συχνότητά της στις ηλικίες 16 – 20 ετών, ενώ η επίπτωσή της μειώνεται κατακόρυφα μετά το 25ο έτος της ηλικίας. Η πάθηση αυτή είναι πλέον συχνή σε άνδρες από γυναίκες και συνηθέστερα συμβαίνει σε ηλικία ανάμεσα στην ήβη και 40 ετών.

Συμπτώματα

Eμφάνιση μιας μικρής διόγκωσης στην ουρά

Δημιουργία μεγάλης και επώδυνης φλεγμονώδους μάζας- αποστήματος

Εκροή υγρού ή πυώδους υλικού από το απόστημα

Ενόχληση απλά και μόνο στη μέση

Το απόστημα όταν φλεγμαίνει γίνεται κόκκινο, διογκώνεται και σκληραίνει, ενώ μπορεί να εκρέει δύσοσμο πύον. Επιπλέον, η φλεγμονή προκαλεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, πυρετό, καταβολή του οργανισμού και ναυτία.

Χειρουργικη Επεμβαση

Η χειρουργική επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία σε εξωτερικό ιατρείο ή day-clinic ή μπορεί να γίνει με αναισθησία ανάλογα με την βαρύτητα της νόσου και την κατάσταση του ασθενούς.

Η επέμβαση γίνεται με κλασσική μέθοδο – νυστέρι ή με Laser CO2 ή με RF (radiofrequency), τα δε αποτελέσματα της μεθόδου ανήκουν στην εκάστοτε εμπειρία του χειρουργού και στην ποιότητα της μετεγχειρητικής φροντίδας.

H νεότερη τεχνολογία προσφέρει πολύ καλύτερη επούλωση, ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο, με αναμενόμενη γρήγορη κινητοποίηση, επιστροφή στην εργασία και σύντομη περίοδο ανάρρωσης.

Τα τελευταία χρόνια, η χρήση μιας νέας γενιάς χειρουργικών laser όχι μόνο προσέφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα στην εντελώς ανώδυνη και αναίμακτη θεραπευτική προσέγγιση για το τριχοφωλεακό συρίγγιο και την κύστη κόκκυγα απαλλάσσοντας τους ασθενείς από την επώδυνη κλασική χειρουργική αφαίρεσης της κύστης.

Η καινοτόμα και επαναστατική θεραπεία μέσω του Laser SiLaC παρέχει τη δυνατότητα να εκπέμπει ακτίνες κυκλικά αντί μόνο ευθεία, όπως κάνουν τα παλαιότερα λέιζερ. Προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, ανώδυνα, αναίμακτα, χωρίς τομές και ουλές. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά, με χρήση τοπικής αναισθησίας. Δεν απαιτείται νοσηλεία του ασθενούς, ενώ η επιστροφή του στις καθημερινές δραστηριότητες πραγματοποιείται μετά από λίγες ώρες.

 
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ