ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Δερματικές Παθήσεις: Σχετικά με το δέρμα

Κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι ότι το δέρμα θεωρείται το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Ακριβώς λοιπόν όπως κάθε άλλο όργανο, το δέρμα μπορεί να εμφανίσει προβλήματα, που κυμαίνονται σε είδος και σοβαρότητα, σε συνάρτηση με την ηλικία και τον τρόπο ζωής μας. Το καλό με τις δερματικές παθήσεις ωστόσο, είναι ότι, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα όργανα του σώματός μας, το δέρμα μπορούμε να το δούμε με γυμνό μάτι και να εντοπίσουμε επιτόπου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, προκειμένου να τα επιλύσουμε έγκαιρα. Πολλές φορές μάλιστα, ο χρωματισμός και τα σημάδια στο δέρμα μας, μπορεί να είναι ενδείξεις άλλων παθήσεων στο εσωτερικό του οργανισμού μας που εν τέλει προβάλλονται εκεί.

Τα συμπτώματα και οι παθήσεις

To συνηθέστερο σύμπτωμα που μπορεί να μας ειδοποιήσει ότι κάτι συμβαίνει με το δέρμα μας είναι ο κνησμός, κοινώς η φαγούρα, που συνδέεται με εκζέματα, ψωρίαση και πολλές άλλες δερματολογικές παθήσεις.

Επιπλέον σημάδια ακμής, ουλές και σπυράκια μπορεί να είναι ενδεικτικά ορμονικών αλλαγών, ή άλλων ζητημάτων που επηρεάζουν τον οργανισμό μας και κάνουν προβολή στο δέρμα μας.

Από τα συμπτώματα ωστόσο που χρήζουν προσοχής είναι τα εξογκώματα που μπορεί να εμφανιστούν στο δέρμα, καθώς μπορεί να υποδηλώνουν παθήσεις του δέρματος, αλλά μπορεί να είναι και κάτι που να χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

Τα εξογκώματα μπορεί να είναι σμηγματογόνος κύστη, ή ακόμα και κάποιο λίπωμα, το οποίο είναι καλό να εξετάσει ο γιατρός σας για να σας παραπέμψει σε τυχόν αφαίρεσή του αν κριθεί απαραίτητο.

Επικοινωνήστε με τον γενικό χειρουργό δρ. Δημήτρη Ζησιάδη και πληροφορηθείτε για το πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε δερματικές και δερματολογικές παθήσεις που μπορεί να σας δυσκολεύουν τη ζωή ή να σας ρίχνουν την αυτοπεποίθηση.

Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης

Ο Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης είναι Γενικός Χειρουργός και Διευθυντής Γενικής Χειρουργικής Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Ψυχικού. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επεμβάσεων, κατά τη διάρκεια του χειρουργικού του έργου στο δημόσιο τομέα, καθώς και σε πληθώρα σύγχρονων χειρουργικών αποκαταστάσεων στο εξωτερικό. Λόγω των άριστων αποτελεσμάτων σε κάθε επέμβαση, έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε εύρος και δυσκολία περιστατικών στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Γενικός Χειρουργός | Επικοινωνία με τον Ιατρό | Ιατρείο Κηφισιάς | Ιατρείο Ίλιον

Κλείστε το ραντεβού σας στο
210 80 10 606

 
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ