Παθησεις Δερματος

Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης

Ο Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης είναι Γενικός Χειρουργός (Master Surgeon in Hernia Surgery) και Διευθυντής Γενικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Ψυχικού. Είναι βραβευμένος και πιστοποιημένος γιατρός αριστείας στη χειρουργική κοιλιακών τοιχωμάτων από τον Διεθνή Φορέα Χειρουργικών Πιστοποιήσεων Surgical Review Corporation (SRC). Έχει πραγματοποιήσει πληθώρα επεμβάσεων, κατά τη διάρκεια του χειρουργικού του έργου, στο δημόσιο & τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και μεγάλο αριθμό σύγχρονων χειρουργικών αποκαταστάσεων στο εξωτερικό. Η μεγάλη εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση σε συνδυασμό με την συνεχόμενη εκπαίδευση σε μεγάλα κέντρα χειρουργικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τον καθιστούν ως έναν από τους κορυφαίους χειρουργούς στην Ελλάδα.

Ο Γενικός Χειρουργός | Επικοινωνία με τον Ιατρό | Ιατρείο Κηφισιάς | Ιατρείο Ίλιον

Δερματικές Παθήσεις: Σχετικά με το δέρμα

Κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι ότι το δέρμα θεωρείται το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Ακριβώς λοιπόν όπως κάθε άλλο όργανο, το δέρμα μπορεί να εμφανίσει προβλήματα, που κυμαίνονται σε είδος και σοβαρότητα, σε συνάρτηση με την ηλικία και τον τρόπο ζωής μας. Το καλό με τις δερματικές παθήσεις ωστόσο, είναι ότι, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα όργανα του σώματός μας, το δέρμα μπορούμε να το δούμε με γυμνό μάτι και να εντοπίσουμε επιτόπου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, προκειμένου να τα επιλύσουμε έγκαιρα. Πολλές φορές μάλιστα, ο χρωματισμός και τα σημάδια στο δέρμα μας, μπορεί να είναι ενδείξεις άλλων παθήσεων στο εσωτερικό του οργανισμού μας που εν τέλει προβάλλονται εκεί.

Τα συμπτώματα και οι παθήσεις

To συνηθέστερο σύμπτωμα που μπορεί να μας ειδοποιήσει ότι κάτι συμβαίνει με το δέρμα μας είναι ο κνησμός, κοινώς η φαγούρα, που συνδέεται με εκζέματα, ψωρίαση και πολλές άλλες δερματολογικές παθήσεις.

Επιπλέον σημάδια ακμής, ουλές και σπυράκια μπορεί να είναι ενδεικτικά ορμονικών αλλαγών, ή άλλων ζητημάτων που επηρεάζουν τον οργανισμό μας και κάνουν προβολή στο δέρμα μας.

Από τα συμπτώματα ωστόσο που χρήζουν προσοχής είναι τα εξογκώματα που μπορεί να εμφανιστούν στο δέρμα, καθώς μπορεί να υποδηλώνουν παθήσεις του δέρματος, αλλά μπορεί να είναι και κάτι που να χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

Τα εξογκώματα μπορεί να είναι σμηγματογόνος κύστη, ή ακόμα και κάποιο λίπωμα, το οποίο είναι καλό να εξετάσει ο γιατρός σας για να σας παραπέμψει σε τυχόν αφαίρεσή του αν κριθεί απαραίτητο.

Επικοινωνήστε με τον γενικό χειρουργό δρ. Δημήτρη Ζησιάδη και πληροφορηθείτε για το πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε δερματικές και δερματολογικές παθήσεις που μπορεί να σας δυσκολεύουν τη ζωή ή να σας ρίχνουν την αυτοπεποίθηση.

Δείτε επίσης

Βουβωνοκήλη στη γυναίκα

Τι είναι η βουβωνοκήλη; Η βουβωνοκήλη αποτελεί την πιο συχνή μορφή κήλης. Πρόκειται για...

Αίμα στα κόπρανα

Το αίμα στα κόπρανα συχνά προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Αυτό το σύμπτωμα δεν πρέπει να...

Χολολιθίαση: Αποτελεσματική Αντιμετώπιση με Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή

Τι είναι η χολολιθίαση; Ως χολολιθίαση ορίζεται η παρουσία χολολίθων στην χοληδόχο κύστη. Οι χολόλιθοι...