Ευρωπαικος κωδικας κατα του καρκινου

Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης

Ο Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης είναι Γενικός Χειρουργός (Master Surgeon in Hernia Surgery) και Διευθυντής Γενικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Ψυχικού. Είναι βραβευμένος και πιστοποιημένος γιατρός αριστείας στη χειρουργική κοιλιακών τοιχωμάτων από τον Διεθνή Φορέα Χειρουργικών Πιστοποιήσεων Surgical Review Corporation (SRC). Έχει πραγματοποιήσει πληθώρα επεμβάσεων, κατά τη διάρκεια του χειρουργικού του έργου, στο δημόσιο & τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και μεγάλο αριθμό σύγχρονων χειρουργικών αποκαταστάσεων στο εξωτερικό. Η μεγάλη εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση σε συνδυασμό με την συνεχόμενη εκπαίδευση σε μεγάλα κέντρα χειρουργικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τον καθιστούν ως έναν από τους κορυφαίους χειρουργούς στην Ελλάδα.

Ο Γενικός Χειρουργός | Επικοινωνία με τον Ιατρό | Ιατρείο Κηφισιάς | Ιατρείο Ίλιον

Ευρωπαϊκός Κώδικας κατά του Καρκίνου

Ευρωπαϊκός Κώδικας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκδώσει έναν ειδικό κατάλογο, με τους δέκα καλύτερους τρόπους πρόληψης του καρκίνου.

Προτάσεις για την αντιμετώπιση του Καρκίνου

  1. Μην καπνίζετε. Καπνιστές σταματήστε το γρηγορότερο δυνατό το κάπνισμα και μην καπνίζετε όταν είστε μαζί με άλλους.
  2. Μην κάνετε κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών. Μπύρες, κρασιά ή οποιοδήποτε άλλο αλκοολούχο ποτό πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο και μόνο από ενήλικες (το πολύ 2-3 ποτά την ημέρα οι άντρες και 1-2 οι γυναίκες, με το μέγεθος των ποτών να υπολογίζεται με βάση ό,τι σερβίρεται στα μπαρ).
  3. Να αποφεύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.
  4. Να ακολουθείτε τους κανόνες ασφαλείας στο χώρο εργασίας και ιδιαίτερα κατά την παραγωγή, διακίνηση ή χρήση οποιουδήποτε υλικού που είναι δυνατόν να προκαλέσει καρκίνο.Ακολουθώντας τις δύο επόμενες οδηγίες θα ωφελήσετε την υγεία σας και ταυτόχρονα θα περιορίσετε τις πιθανότητες να προσβληθείτε από καρκίνο..
  5. Να τρώτε καθημερινά πολλές μερίδες φρέσκων φρούτων και λαχανικών, καθώς και άλλων φυτικών προϊόντων που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες (όσπρια, μη επεξεργασμένα δημητριακά κ.ά.).
  6. Να προσέχετε το σωματικό βάρος σας – και αν είστε παχύσαρκοι, φροντίστε να αδυνατίσετε. Να περιορίσετε επίσης την κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε λιπαρά.
  7. Επειδή οι περισσότερες μορφές καρκίνου είναι ιάσιμες εάν εντοπισθούν εγκαίρως. Να επισκεφθείτε αμέσως τον γιατρό εάν παρατηρήσετε αφύσικη αιμορραγία ή ογκίδιο ή αλλαγή στο μέγεθος ή/και στο χρώμα σε σπίλο (ελιά) του δέρματος.
  8. Να επισκεφθείτε αμέσως τον γιατρό εάν έχετε επίμονα ενοχλήματα, όπως παρατεταμένο βήχα ή βραχνάδα φωνής ή αν παρατηρήσετε αλλαγές στις κενώσεις του εντέρου ή αδικαιολόγητο αδυνάτισμα.
  9. Ειδικά για τις γυναίκες, να κάνετε περιοδικά τεστ Παπανικολάου για έλεγχο της μήτρας.
  10. Να εξετάζετε τακτικά τους μαστούς σας και, αν είναι δυνατόν, να κάνετε περιοδικά μαστογραφία, ιδιαίτερα μετά την ηλικία των 50 ετών.

Δείτε επίσης

Βουβωνοκήλη στη γυναίκα

Τι είναι η βουβωνοκήλη; Η βουβωνοκήλη αποτελεί την πιο συχνή μορφή κήλης. Πρόκειται για...

Αίμα στα κόπρανα

Το αίμα στα κόπρανα συχνά προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Αυτό το σύμπτωμα δεν πρέπει να...

Χολολιθίαση: Αποτελεσματική Αντιμετώπιση με Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή

Τι είναι η χολολιθίαση; Ως χολολιθίαση ορίζεται η παρουσία χολολίθων στην χοληδόχο κύστη. Οι χολόλιθοι...