Λαπαροσκοπική επέμβαση κοιλιοκήλης-Ομφαλοκήλης

Τίτλος βράβευσης Χειρουργικής Αριστείας στην Αντιμετώπιση Βουβωνοκήλης
από τον Διεθνή Φορέα Χειρουργικών Πιστοποιήσεων Surgical Review Corporation (SRC).

Πτυχίο Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής του Γαλλικού Πανεπιστημίου Στρασβούργου

Πιστοποίηση στην Εξέλιξη της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Υποβοηθούμενη με Εργαλεία Ρομπότ

Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης

Ο Δρ. Ζησιάδης Δημήτρης είναι Γενικός Χειρουργός (Master Surgeon in Hernia Surgery) και Διευθυντής Γενικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Ψυχικού. Είναι βραβευμένος και πιστοποιημένος γιατρός αριστείας στη χειρουργική κοιλιακών τοιχωμάτων από τον Διεθνή Φορέα Χειρουργικών Πιστοποιήσεων Surgical Review Corporation (SRC). Έχει πραγματοποιήσει πληθώρα επεμβάσεων, κατά τη διάρκεια του χειρουργικού του έργου, στο δημόσιο & τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και μεγάλο αριθμό σύγχρονων χειρουργικών αποκαταστάσεων στο εξωτερικό. Η μεγάλη εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση σε συνδυασμό με την συνεχόμενη εκπαίδευση σε μεγάλα κέντρα χειρουργικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τον καθιστούν ως έναν από τους κορυφαίους χειρουργούς στην Ελλάδα.

Ο Γενικός Χειρουργός | Επικοινωνία με τον Ιατρό | Ιατρείο Κηφισιάς | Ιατρείο Ίλιον

 

Λαπαροσκοπική Επέμβαση Κοιλιοκήλης - ομφαλοκήλης

Ομφαλοκήλη – Κοιλιοκήλη και χειρουργείο

Η εγχείρηση ομφαλοκήλης-κοιλιοκήλης μπορεί να δώσει εξαιρετικά μετεγχειρητικά αποτελέσματα με την επιλογή της λαπαροσκοπικής τεχνικής, γι’ αυτό και πλέον προτιμάται έναντι της κλασικής ανοικτής μεθόδου.

Ο Γενικός Χειρουργός Δημήτρης Ζησιάδης έχει εκπαιδευτεί στο Στρασβούργο πάνω στα μικρό-επεμβατικά χειρουργεία και πιο συγκεκριμένα στις Λαπαροσκοπικές Μεθόδους TEP και TAP.

Λαπαροσκοπική επέμβαση κοιλιοκήλης-ομφαλοκήλης

Η λαπαροσκοπική μέθοδος για την επιδιόρθωση κηλών κάθε μορφής υπερέχει λόγω του πλέγματος που χρησιμοποιείται, καθώς οι περιτονίες των μυών -κάτω από τους οποίους θα εφαρμοστεί το πλέγμα- δεν κόβονται. Από άποψη μηχανικής αυτή είναι η αναμενόμενη θέση του, καθώς με την αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης το πλέγμα θα μείνει σταθερό στη θέση του.

Είναι πολύ σημαντικό ότι ο ασθενής, μετά από την επέμβαση λαπαροσκοπικά, μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία και τις καθημερινές του δραστηριότητες. Αυτό συμβαίνει γιατί ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος, καθώς δεν απαιτείται τομή στους μυς και κατά συνέπεια ράμματα που δημιουργούν τάση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, σε περιπτώσεις μετεγχειρητικών κηλών, αμφοτερόπλευρων και βουβωνοκηλών που έχουν υποτροπιάσει, η επέμβαση λαπαροσκοπικά αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη επιλογή χειρουργικής θεραπείας.

Μερικές βασικές πληροφορίες που πρέπει να έχει υπόψη του ο ασθενής για τη διαδικασία είναι ότι γίνεται χρήση τριών port-sites, καθώς και ότι η επέμβαση μπορεί να διαρκέσει από μία μέχρι μιάμιση ώρα. Μέσα στις επόμενες 2 ώρες το πολύ, ο ασθενής είναι έτοιμος να σηκωθεί από το κρεβάτι του και, αν τo χειρουργείο έχει πραγματοποιηθεί για την αποκατάσταση απλής βουβωνοκήλης, μπορεί να επιστρέψει την ίδια κιόλας μέρα στο σπίτι του. Η επέμβαση αντενδείκνυται για περιπτώσεις ασθενών που κινδυνεύουν από αναισθητικές επιπλοκές, καθώς γίνεται με γενική αναισθησία.

Η χειρουργική αντιμετώπιση των κηλών είναι απαραίτητη, διότι μια κήλη δεν μπορεί ούτε να μικρύνει αλλά ούτε και να εξαφανιστεί με τον καιρό. Οι κήλες εμφανίζονται όταν τα εσωτερικά στρώματα στο κοιλιακό τοίχωμα αρχίζουν να εξασθενούν και σιγά-σιγά να ανοίγουν. Στη συνέχεια, το εσωτερικό στρώμα θα αρχίσει να προβάλει από την περιοχή που έχει εξασθενίσει σαν ένας μικρός σάκος, με την πιθανότητα μια έλικα του εντέρου να εισέλθει σε αυτόν και να αρχίσει να προκαλεί δυνατό πόνο και απόφραξη ή ακόμα πιο έντονα συμπτώματα και προβλήματα για τον ασθενή.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής επιδιόρθωσης της κήλης;

Η λαπαροσκοπική επέμβαση για την κοιλιοκήλη-ομφαλοκήλη προσφέρει μία σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα, με τα σημαντικότερα να είναι τα εξής:

  • Οι 3 τομές που γίνονται είναι σαφώς μικρότερες από αυτές που απαιτεί η κλασική ανοικτή μέθοδος.
  • Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος.
  • Η ανάρρωση είναι πολύ πιο γρήγορη.
  • Η επάνοδος του ασθενή στην καθημερινότητά του είναι άμεση.
  • Η μηχανική είναι σαφώς ανώτερη, λόγω του πλέγματος που τοποθετείται κάτω από τους μυς. 

Ο Διευθυντής Γενικής Χειρουργικής Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Ψυχικού Δρ. Δημήτρης Ζησιάδης έχει εκπαιδευτεί στο Στρασβούργο πάνω στα μικρό-επεμβατικά χειρουργεία και πιο συγκεκριμένα στις Λαπαροσκοπικές Μεθόδους TEP και TAP. Επικοινωνήστε μαζί του για να ενημερωθείτε για την εγχείρηση ομφαλοκήλης-κοιλιοκήλης λαπαροσκοπικά και βελτιώστε άμεσα την καθημερινότητά σας.

 

Δείτε επίσης

Βουβωνοκήλη στη γυναίκα

Τι είναι η βουβωνοκήλη; Η βουβωνοκήλη αποτελεί την πιο συχνή μορφή κήλης. Πρόκειται για...

Αίμα στα κόπρανα

Το αίμα στα κόπρανα συχνά προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Αυτό το σύμπτωμα δεν πρέπει να...

Χολολιθίαση: Αποτελεσματική Αντιμετώπιση με Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή

Τι είναι η χολολιθίαση; Ως χολολιθίαση ορίζεται η παρουσία χολολίθων στην χοληδόχο κύστη. Οι χολόλιθοι...